Κατηγορίες

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το προϊόν θέλει ολική αλλαγή


O Sportdoctor αναλύει τον λόγο για τον οποίο η Superleague έφαγε «πόρτα» από τον OTE TV, και καταθέτει την άποψη του για ένα ποδοσφαιρικό προϊόν το οποίο δεν πουλάει πλέον.
Εδώ και καιρό η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του νέου πρωταθλήματος, αφότου τα έσπασε με την Nova. Το διαζύγιο προέκυψε διότι η Superleague δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές που απαιτούσε το κανάλι, και οι οποίες θα οδηγούσαν θεωρητικά τουλάχιστον στην αύξηση του ανταγωνισμού και της ποιότητας του πρωταθλήματος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι ιθύνοντες στράφηκαν στην λύση του ΟΤΕ όπου και εκεί εισέπραξαν την άρνηση των ανθρώπων του καναλιού, προκειμένου να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρωτάθλημα από τον συγκεκριμένο σταθμό. Μια τέτοια κατάσταση δείχνει ότι πλέον ακόμα και ο πιο αδαής έχει καταλάβει σε τι κατάσταση έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο αυτής της χώρας.

Το ποδοσφαιρικό προϊόν πλέον δεν πουλάει. Και όχι απλώς δεν πουλάει στους ξένους παράγοντες, αλλά έχει απαξιωθεί σε τεράστιο βαθμό και από το εγχώριο κοινό. Οι λόγοι; Αμέτρητοι. Υπάρχει κανείς όμως να αφουγκραστεί το κοινό και πάνω από όλα να προχωρήσει σε κινήσεις αναβάθμισης;

Αυτό που παρατηρούμε κάθε χρόνο είναι όλο και πιο πολλά παράπονα για την διαιτησία, αναβολές αγωνιστικών, δικαστικές διαμάχες, βία στα γήπεδα, φτωχό θέαμα και έλλειψη κινήτρων για τον κόσμο να κάτσει να παρακολουθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι πως η ίδια η πολιτεία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι προκειμένου να δώσει ώθηση στο άθλημα προκειμένου να αναβαθμιστεί.

Το κοινό της Ελλάδας ζητάει εδώ και καιρό την λεγόμενη εξυγίανση. Πάνω από όλα όμως δεν ζητάει εξυγίανση από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Αυτούς τους έχει κατατάξει εδώ και καιρό στην μνήμη του ως ανθρώπους που δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τα ιδιοτελή συμφέροντα τους. Ζητάει μια αναβάθμιση της ποιότητας η οποία μπορεί να επέλθει μόνο από την ισότιμη κατανομή των όποιων εσόδων και την εκκαθάριση τόσο του διοικητικού τοπίου των ομάδων όσο και από αυτήν της διαιτησίας.

Ζητάει επίσης ένα ασφαλές και φιλικό αθλητικό περιβάλλον προκειμένου να μπορέσει να συμμετέχει χωρίς να έχει κάποιο φόβο για την σωματική του ακεραιότητα. Επιτέλους θα πρέπει να αποφασίσουμε σε αυτή τη χώρα τι είδους πρωτάθλημα θέλουμε. Δυστυχώς μας έχει καταπιεί ο ανταγωνισμός, και μάλιστα ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Πρωτάθλημα μπορεί να έχουμε, δεν έχουμε όμως ποδοσφαιρικό προϊόν. Και το θέμα είναι ότι αν κάποια στιγμή το αποκτούσαμε όλοι θα βγαίνανε κερδισμένοι.

Το βασικό είναι η πολιτεία να αφουγκραστεί επιτέλους την κοινωνία και να πάψει να πετάει το μπαλάκι στον εκάστοτε παράγοντα ώστε αυτός να καθαρίσει την μπουγάδα. Έχουμε φτάσει σε ένα έσχατο σημείο και τα πράγματα ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται χειρότερα χρόνο με το χρόνο. Και δυστυχώς η κατάσταση δεν σώζεται με ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου