Κατηγορίες

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταγραφή Βιεϊρίνια: Επικοινωνιακή κίνηση ή μεταγραφική επιτυχία;


Ο SportsDoctor αναλύει την μεταγραφή-επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ καθώς και την πολύπλευρη σημασία της για τον κόσμο του Δικεφάλου.
Η μεταγραφή που περίμενε ο κόσμος του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε εν τέλει έστω και με καθυστέρηση 4 χρόνων περίπου. Ο Πορτογάλος αποτελούσε τον διακαή πόθο της ομάδας από την πρώτη στιγμή που ακούστηκαν τα σενάρια για φυγή του από την Βόλφσπουργκ. Ο Σαββίδης λοιπόν επέλεξε να διαθέσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό προκειμένου να τον φέρει ξανά στην Τούμπα, και ασφαλώς οι απαιτήσεις πλέον είναι πολύ μεγάλες. Ας δούμε όμως το τι ακριβώς φέρνει αυτή η μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Καταρχάς στο επικοινωνιακό κομμάτι ο ΠΑΟΚ βγαίνει κερδισμένος από την επιστροφή του Πορτογάλου σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό. Η άφιξη του Βιεϊρίνια καταλάγιασε αρκετά τις φωνές του αποκλεισμού από την Ευρώπη και έδωσε νέα πνοή και ελπίδα στον κόσμο πως κάτι καλό πάει να γίνει φέτος. Φυσικά το πλήγμα από τον πρόωρο αποκλεισμό είναι μεγάλο και σε οικονομικό και σε αγωνιστικό επίπεδο, παρόλα αυτά όμως η ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έδειξαν διάθεση να ενισχύσουν την ομάδα έστω και στο τέλος, ικανοποιώντας ως ένα βαθμό την απαίτηση για ενίσχυση της ομάδας.

Στο αγωνιστικό επίπεδο πιστεύω πως η επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη αποτελεί για την ώρα κάτι αμφισβητήσιμο. Η άφιξη του σήμανε και αυτόματα την φυγή του Ενρίκε, κάτι που δεν άρεσε σε αρκετούς φίλους του ΠΑΟΚ. Είναι προφανές πως ο Βραζιλιάνος είχε κερδίσει αρκετούς πόντους κυρίως εξαιτίας της αθλητικότητας και του ποδοσφαιρικού του θράσους. Ο δανεισμός του ασφαλώς και είχε βασικό σκοπό την ελάφρυνση του ρόστερ από τα «βαριά» συμβόλαια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Βιεϊρίνια.

Η αμφισβήτηση κατά την άποψη μου, έχει να κάνει καταρχάς με την ηλικία του καθώς ο Πορτογάλος δεν είναι πλέον 25 χρονών αλλά 31, και κατά δεύτερον με την αθλητική του κατάσταση. Είναι προφανές πως ο Πορτογάλος είναι πιο μπαλαδόρος από τον Ενρίκε, και ασφαλώς ξέρει πολύ καλά την ομάδα και το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά η φυγή ενός παίκτη που παρόλα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, έδειχνε πως μπορούσε να φέρει τούμπα ένα ματς, είναι κάτι το αρνητικό ειδικά εφόσον η ομάδα ψάχνει ακόμα πατήματα.

Εν τέλει να πούμε πως  η μεταγραφή Βιεϊρίνια πρέπει να τεσταριστεί στο γήπεδο για να μπορέσει να κριθεί με ασφάλεια, και όχι φυσικά να μένουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που είχε ο παίκτης πριν 5 χρόνια. Σίγουρα πάντως τόσο η εμπειρία όσο και οι παραστάσεις που αποκόμισε αφήνουν πολλές ελπίδες στους φίλους του ΠΑΟΚ που περίμεναν πως και πως την μεταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου